close
BettingBusiness

Mama Africa: η γη της επαγγελίας για το betting

gamb1508818630787_aspR_1.778_w1600_h900_e

Ξεχάστε την Ασία. Ο καινούργιος παράδεισος του τζόγου είναι η Αφρική.

Η δημοτικότητα του στοιχηματισμού στην Αφρική αυξήθηκε κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα με την εμφάνιση των κινητών εφαρμογών που διευκολύνουν τη διάδοση του, εγείροντας τις πρώτες, έντονες αντιδράσεις. Εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου της Γκάνα κατηγορεί ευθέως τους Κινέζους, οι οποίοι κατέχουν  και εκμεταλλεύονται τις περισσότερες λοτταρίες και εταιρίες, ζητώντας από την Αστυνομία και τις αρχές να τα κλείσουν,  λέγοντας πως κινδυνεύουν πλέον οι περιουσίες των πολιτών. Η απήχηση των στοιχηματικών εταιριών είναι πια μεγάλη. Χαρακτηριστικά η SportPesa, που ξεκίνησε το 2013,  έχει πάνω από 1 εκατομμύριο εγγεγραμμένους χρήστες.

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα διαπίστωση είναι ότι πρόσφατα reports από τη Νότιο Αφρική κατέδειξαν πως και οι γυναίκες έχουν υποκύψει στην σαγήνη του εύκολου κέρδους. Το 51% των γυναικών της χώρας στοιχηματίζει συστηματικά και επηρεάζονται έντονα από την δραστηριότητα αυτή. Η έρευνα Gambling Outlook 2014-2018, που διεξήχθη από την PriceWaterhouseCoopers, μελέτησε την αγορά τυχερών παιγνίων σε Νότιο Αφρική, Νιγηρία και Κένυα, η οποία ανέρχεται στα 37 δις δολάρια. Οι περισσότεροι νέοι (54%) στην Υποσαχάρια Αφρική έχουν στοιχηματίσει, με την Κένυα να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό (76%), με την Ουγκάντα (57%) να ακολουθεί. Το μικρότερο ποσοστό νέων που στοιχηματίζουν το έχει η Γκάνα (42%). Επίσης, οι περισσότεροι νέοι χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να παίξουν (75%) με τη Κένυα να έχει την υψηλότερη χρήση κινητών τηλεφώνων (96%), ενώ η Νότια Αφρική έχει το χαμηλότερο (48%). Σύμφωνα με το Digital Skills Observatory, τα τυχερά παιχνίδια και ο στοιχηματισμός γενικότερα παρέχουν στους συμμετέχοντες μια ψευδή και επικίνδυνη αίσθηση «καλύτερων ημερών». Το 55% των συμμετεχόντων στην σχετική έρευνα πιστεύουν ότι κερδίζουν τις περισσότερες φορές αλλά τα δεδομένα απέδειξαν ότι περισσότερο από το 50% έχουν δαπανήσει περισσότερα για τα τυχερά παιχνίδια από αυτά που έχουν κερδίσει.

Παρόλο που δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας στην αγορά αυτή, στο σύνολο οι επιπτώσεις είναι αρνητικές και μπορούμε να μιλάμε καθαρά για το προβληματικό φαινόμενο του τζόγου. Πολλοί παίκτες θέλουν να σταματήσουν αλλά απλά δεν μπορούν, οι οικογένειες επηρεάζονται και η ατομική ψυχική υγεία κινδυνεύει. Έχει αναφερθεί ότι σε πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα στην περιοχή της Καμπάλα υπάρχει υψηλό ποσοστό σπουδαστών που παρατάνε τις σπουδές επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τα δίδακτρα τους ενώ σε πολλές άλλες περιοχές, όπως στην 2η σε πληθυσμό μεγαλύτερη πόλη της Ουγκάντα Gulu, τον Νοέμβριο προσπάθησαν να απαγορεύσουν τον τζόγο, εν μέσω αυξανόμενης εγκληματικότητας και εμπλοκής πολλών ανηλίκων.

Πολλές αφρκανικές χώρες επιδιώκουν να ρυθμίσουν την αγορά των τυχερών παιγνίων και πλέον κρούεται ο κώδωνας του κινδύνου για τις επιδράσεις του φαινομένου στις τοπικές κοινωνίες. Παρόλη την προσπάθεια όμως, το φαινόμενο συνεχίζει να αναπτύσσεται και έχει εδραιωθεί. Η Αφρική είναι πλέον ο παράδεισος του τζόγου.

Tags : AfricaSports Betting

Leave a Response

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.