close
10624685_10152373569446861_8912835057784013552_n

Νιώθεις ταύτιση με το πνεύμα των αρχαίων Σπαρτιατών; Το Spartan Race είναι η ευκαιρία σου να ταυτιστείς ακόμα περισσότερο.

O διεθνής αγώνας Spartan Race, που έρχεται και στην Ελλάδα και θα διεξαχθεί 4-5 Νοεμβρίου 2017 στη Σπάρτη, είναι πρωτοπόρος στα αθλήματα με εμπόδια προσφέροντας προκλήσεις για όλα τα επίπεδα εκγύμνασης, καθώς αποτελεί ένα ανταγωνιστικό αγώνα με μεγάλες δοκιμασίες για όσους θέλουν να αποδείξουν κάτι παραπάνω.Το Spartan Race παρέχει τη δυνατότητα σε αρχάριους αλλά και σε επαγγελματίες δρομείς μετ΄εμποδίων να δοκιάσουν τις αντοχές τους σε 3 βασικές κατηγορίες αγώνων.

Το Reebok Spartan Sprint βάζει στην άκρη την αντοχή και δοκιμάζει την ταχύτητα μέσα από 3-5 χιλιόμετρα και 20+ εμπόδια. Αποτελεί μία ιδανική εμπειρία για ένα αρχάριο αθλητή του Spartan Race και μία πολύ καλή δοκιμασία για ένα προχωρημένο αθλητή ενάντια στο χρόνο. Ο αγώνας Reebok Spartan Race Super απαιτεί και καλή φυσική κατάσταση αλλά εξίσου σημαντικό είναι και η πνευματική κατάσταση.Η απόσταση είναι 8-10 χιλιόμετρα με πάνω από 25 εμπόδια που εμπεριέχονται σε αυτήν ενώ το Reebok Spartan Beast είναι ο πιο δύσκολος και πιο μεγάλος αγώνας από τους τρεις του Spartan Race με 12-14 χιλιόμετρα και 30+ εμπόδια να σας χωρίζουν από την γραμμή του τερματισμού.

Το Reebok Spartan Race λειτουργεί με σταδιακή εκκίνηση, δηλαδή η εκκίνηση γίνεται σε γκρουπ που θα κυμαίνονται μεταξύ 150 και 250 αθλητών (οι αθλητές θα εκκινούν κάθε 15 λεπτά μετά την πρώτη εκκίνηση) ενώ η διαδρομή αποτελείται από μια πορεία 6+ χλμ με 20+ εμπόδια. Συγκεκριμένα, είναι μια συνδυαστική πορεία μέσα από δάση και θάμνους, τάφρους και αναρριχητικά εμπόδια καθώς και ανώμαλο έδαφος με πιθανές κρυφές τρύπες ή σύρματα και νερό ή / και ολισθηρές επιφάνειες. Οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι ακριβώς εξαιτίας του τύπου της διαδρομής είναι πιθανοί τραυματισμοί μέσω πτώσεων, ανατροπών, γλιστρών κλπ. Για αυτό και ζητείται από τους συμμετέχοντες δρομείς να ρυθμίζουν την ταχύτητα και τη συμπεριφορά τους  βάση αυτό που βλέπετε γύρω σας και το αντίστοιχο εμπόδιο.

Για αυτούς που θέλουν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, υπάρχουν και οι αγώνες αντοχής όπως τα Ultra Beast (26+ χλμ, 60+ εμπόδια), Hurricane Heat (3-4 ώρες  που περιλαμβάνουν ένα εξαντλητικό ταξίδι με ομάδα), Hurricane Heat 12 Hour (12 ώρες που περιλαμβάνουν την φυσική και την πνευματική καταπόνηση της ομάδας μαζί με ατομικές προκλήσεις), ή η  Agoge, ένα  event 60 ωρών όπου αναπτύσσει την σωματική, την ψυχική και την ομαδική δύναμη μέσω  αρκετών προκλήσεων και αξιολογήσεων.

Η εμπειρία του Spartan Race θα είναι μοναδική και για όσους συνοδεύσουν τους συμμετέχοντες, είτε αυτοί είναι φίλοι είτε οικογένεια μιας και θα μπορούν να απολαύσουν τα αγωνίσματα σε συνδιασμό με διαφορετικές δραστηριότητες στην περιοχή που διεξάγεται το παράλληλο Φεστιβάλ με catering, κινούμενα σχέδια, επιδείξεις, DJ κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.spartanrace.gr/

 

 

 

Tags : Spartan Race
Maria Ntolkou

The author Maria Ntolkou

Κλασσική περίπτωση κόρης που δεν ήταν γιος, έμαθε το οφσάιντ σε πρώιμη παιδική ηλικία. Η ζωή την οδήγησε στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο όπου τα τελευταία 15 χρόνια προσφέρει άοκνα τις υπηρεσίες της ενώ παράλληλα μελετά την επίδραση της εικόνας στον αθλητισμό γενικότερα. Όταν ήταν μικρή ήθελε να γίνει τερματοφύλακας.

Leave a Response

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.